Siste oppdateringer fra vår Facebook side

Nå er den nye reklamen vår her!
Dårlig trykk - lite vann?

Vi kan hjelpe!

Se mer her! (vat.no/tjenester/litevannellertrykk/)

Tegneseriefigurene har vi fått tegnet av www.instagram.com/fredlizard/, disse pryder også den nye bilen vår, samt hengeren!

Tusen takk Fredrik, vi er kjempefornøyde!
...

View on Facebook

Rotter er stilige, men kanskje litt ubehagelige dyr. Rattus norvegicus - Brunrotte - lever blant annet i kloakken. Det er ikke så mye å gjøre med akkurat det. De kan påføre ganske store skader på røranlegg, samtidig som de kan medvirke i en del filmklipp.

Vi har tidligere lagt ut en filmsnutt fra Oslo, hvor vi fikk fanget en rotte på film. Nå har det skjedd igjen, men nå har vi også en gyllen mulighet til å vise hva rotter kan gjøre med rør! "Vår mann i gravemaskinen" rehabiliterte nylig en kloakkledning i Bærum, der fikk han kappet av rørbiten som er synlig helt i slutten av denne filmen. Skadene som har oppstått på dette røret, er påført av én eller flere rotter. De har rett og slett spist store deler av plasten.

Kos dere med denne nysjerrige krabaten, og se samtidig hva slags skade han kan påføre. God tirsdag!
...

View on Facebook

"Selvlagd er vellagd" hevdes det, i vårt tilfelle heter det vel "selvbygd er velbygd". Etter en lengre periode med sniking i hallen vår, har vår fantastiske altmuligmann disket opp med nybygget spylebil! Eldre utstyr er overhalt, ombygd og tilpasset nye utfordringer. Mulighet for varmtvann, og spesialtilpasset innredning er bare noen av tingene som gjør at vi har store planer for denne bilen.

Nå som denne er i drift, er alle bilene våre bygget opp her på bruket!
...

View on Facebook

Jern har en kjent egenskap - det ruster.

Dette gjelder også støpejernsrør!

Støpejernsrør har vært i bruk siden slutten av 1800-tallet, og er (i ulike former) fortsatt i bruk idag. Blant annet grunnet den minskede støyen de ofte har.

Men, støpejernsrør som ruster, blir etterhvert kraftig innsnevret. "Vannveien" blir mindre, og veggene blir samtidig taggete. Det øker sjansen for tetting av røret betraktelig.
I mange tilfeller kan gamle støpejernsrør renses for rust, slik at "vannveien" nok en gang får den originale dimensjonen og taggene forsvinner. Slik kan røret vedlikeholdes, hvilket kan kraftig utsette behovet for å legge nye rør.

Innen nå har du sikkert gjettet at vi renser støpejernsrør, opprett forbindelse om du har noen spørsmål eller ønsker en inspeksjon av rørene dine!

Tlf: 67 56 48 48
Tlf: 32 88 73 30

E-post: post@vat.no

Det vedlagte bilde er noe av rusten som ble fjernet på en adresse i Asker i går. (Jada, det er en full vaskebøtte)
...

View on Facebook

I september hadde vi et lengre oppdrag på Haslum i Bærum. En gammel, "råtten" betongledning viste store tegn til behov for fornying. Betongledningen var ca 30 meter lang, og krysset under en blindvei på to punkter. Sperring av en slik vei, er ikke en mulighet i alle tilfeller - dessuten er det ofte en svært kostbar affære.
Vi benytter oss av en teknikk som heter bursting/cracking. Konseptet er like enkelt som det er genialt: Grav frem start- og sluttpunkt (pluss eventuelle krappe retningsforandringer som ligger gunstig plassert), så føres det en waier gjennom den eksisterende ledningen. Waieren festes til et "trekkehode" som er sveiset fast i en ny plastledning. Vi kobler da opp waieren til bursting/cracking-utstyret og trekker til. Utstyret har en kapasitet på ca 33 tonn.
På denne adressen måtte det graves opp en retningsforandring som heldigvis lå utenfor den aktuelle veien.

Røret ble trukket igjennom, og kunden har idag nytt rør fra utenfor husvegg og frem til fellesledning. (Fellesledningen var allerede i plast)

Gravingen ble gjennomført av Asker og Bærum Graveservice As, takk for samarbeidet!

Vi takker for jobben!
...

View on Facebook